Els Davids

Plaats 10

Els is 53 jaar en woont in Waterschei. Ze heeft 2 dochters en woont samen met haar partner Hassan Affrane. In het dagelijkse leven werkt ze bij Scania in Opglabbeek als magazijnmedewerker.

Els is samen met haar dochters de bezieler achter de “Walk for ALS”, een wandeling die doorgaat op Thor in de warmste week van Music for Life. Ze zorgde ervoor dat de wandeling toegankelijk was voor mensen met een rolstoel.

In haar vrije tijd is ze gepassioneerd bezig met kruiden en planten als herborist. Ze maakt natuurlijke cosmetica en is heel erg begaan met de gezondheid en het milieu. Haar kennis over de positieve invloeden van flora op dier en mens wil ze graag zoveel mogelijk delen.

Ze doet er alles aan om haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Zo probeert ze plastiek zo veel mogelijk te bannen in haar dagdagelijkse bezigheden. Ook andere Genkenaren helpt ze hiermee op weg, door bijvoorbeeld herbruikbare zakjes te verdelen.
In de tuin werkt ze ecologisch ,zonder pesticiden. Ze verplaatst zich het liefst met de fiets of te voet. Genkenaren bewust maken van de impact die ze hebben op de natuur is een grote drijfveer om de stap naar de politiek te zetten.
#GroenGenk #hetkananders