Raf Truyers

Plaats 3

Raf Truyers
Je (her)kent hem vast wel, die Genkse meneer met zijn geleidehond … 
Die meneer is Raf, 53 jaar, getrouwd met Karlien, baasje van Skye en voorzitter van de Genkse Blindengeleidehondenschool. Geboren in Hasselt, opgegroeid in Hechtel en intussen al 15 jaar woonachtig in Waterschei. 
Hij studeerde af als licentiaat godsdienstwetenschappen in het mooie Rome. Beroepsmatig was hij vele jaren actief in het jeugd- en vormingswerk: als jeugdhuiswerker, opvoeder in de bijzondere jeugdzorg, bezinningsbegeleider en als educatief medewerker bij een blindenorganisatie. In zijn vrije tijd was hij acht jaar de draaiende motor van speelpleinwerking ‘Casa Papa Giovanni’ te Winterslag.

Raf werd geboren met Retinitis Pigmentosa, een erfelijke oogaandoening die leidt tot blindheid. Als ervaringsdeskundige wil hij zich graag inzetten voor alle Genkenaren met een handicap of beperking. Dat doet hij op dit moment al vanuit de Genkse Adviesraad voor Personen met een Handicap. Het thema ‘handicap’ bespreekbaar maken begint volgens Raf bij de jeugd, daarom bezoekt hij elk schooljaar tientallen klassen in de Genkse basisscholen.
Samen met geleidehond Skye is hij alle dagen op pad in Genk, hij kent dan ook de pijnpunten in onze stad als geen ander. Toegankelijke en veilige Genkse voetpaden, pleinen en oversteekplaatsen moeten het doel zijn.

Naast ‘toegankelijkheid’ is ook ‘dierenwelzijn’ een belangrijk programmapunt voor Raf. Elke dag draagt hij in zijn organisatie zorg voor de aspirant geleidehonden. ‘Welzijn’ is ook in die sector de garantie om een geleidehond optimaal te laten functioneren.

Raf droomt van een Genk waar levenskwaliteit, respect voor elkaar en eerlijke politiek de kernwoorden zijn. #hetkananders #groengenk