Terugblik op 2022-2023

12 Augustus 2023

Groen Genk was het afgelopen politiek jaar actief; de partij organiseerde activiteiten, ondernamen ludieke acties, betoogden, organiseerden een infoavond en startten petities voor meer treinen en een veiligere en groenere fiets- en wandelroute aan Colruyt Hasseltweg. Een selectie:  

In september 2022, bezocht Groen Genk met geïnteresseerden op pad in La Biomista onder begeleiding van een gids. Het was (ook toen) nat, maar interessant en plezant. 

In de week van de mobiliteit van 2022 spoorde Groen Genk onze gemeenteraadsleden aan om met de fiets naar de gemeenteraad te komen.
Onze actie had effect daar er meer gemeenteraadsleden met de fiets kwamen. Alle fietsers kregen een biologische appel.

Nog in het najaar van 2022, informeerde Bronsgroen geïnteresseerden over hoe je kan deelnemen aan Limburgse windprojecten.

Groen Genk protesteerde mee voor meer gelijkheid en een betere toekomst in Genk en voor meer klimaatactie in Brussel.

Enkele verzoekschriften bevroegen het gemeentebestuur over bosbeleid en strooibeleid op fietspaden.

Treinreizigers werden in de bloemetjes gezet tijdens Valentrein. Gesprekken toen vormden mee de aanleiding voor onze petitie voor meer en snellere treinen in Genk.

Naast een lentedrink, organiseerde Groen Genk ook een boekvoorstelling in Het Heempark over. 

Diverse klachten van buurtbewoners en niet-naleving van omgevingsvergunning vormde de aanleiding voor een petitie voor veiliger en groenere fietsroute aan Colruyt Hasseltweg.

Dit is slechts een selectie. Groen Genk gaf daarnaast ook een luisterend oor aan burgers en ondernemers.
Heb je ook vragen, aarzel niet om contact op te nemen.