Kristien Kempeneers

Kristien Kempeneers

Lid

Kristien is momenteel gemeenteraadslid voor Groen in Genk. Beroepshalve staat ze voor de klas en geeft ze Latijn en Grieks aan de leerlingen van het middelbaar. Daarnaast studeert ze rechten aan de Universiteit Hasselt. Naast tijd doorbrengen met de familie, houdt ze van wandelen in de Genkse natuur, lezen, schilderen en fietsen. 

Kristien is sinds jaar en dag trouwe verdediger van de Genkse natuur, eerst als bestuurslid van Natuurpunt Genk, sinds meerdere jaren ook als gemeenteraadslid. Je kent haar wellicht van de strijd voor het behoud van het Essersbos. Of haar pleidooi om een bewonersdialoog op te starten rond de platanen in Waterschei. Maar ook andere maatschappelijke thema's liggen haar nauw aan het hart. Zo realiseerde ze voor Genk het restorestje en ijvert ze voor het terugdringen van voedselverspilling in een stad waar armoede een aandachtspunt is. Ook is ze voorvechter van het terugdringen van de milieu-impact van Genk-Zuid en ligt ze mee aan de basis van het E-missieplan. 

Haar motto in de politiek is om stap voor stap maar daarom niet minder gedreven, steentjes in de goede richting te verleggen.