Kristien Kempeneers lijsttrekker voor Groen Genk

30 Mei 2018

Kristien Kempeneers lijsttrekker voor Groen Genk

Dinsdagavond 29 mei werd Kristien Kempeneers door de leden van Groen Genk aangeduid als lijsttrekker. Ze neemt hiermee de fakkel over van Kristof Schurmans die een stap terug zette.  

Het kernbestuur van Groen Genk en Kristof Schurmans kwamen eerder samen tot dit besluit. De andere plannen en verplichtingen en agenda van Kristof bleken het volledig invullen van zijn engagement in de Genkse politiek onmogelijk te maken. Het kernbestuur bedankt Kristof voor de korte, maar boeiende periode waarin hij nieuwe inzichten heeft binnengebracht in haar politiek project.

Kristien zal nu samen met de leden van Groen Genk en het campagneteam het groene project vormgeven en uitdragen. Ze zetten in op een menselijker, eerlijker en gezonder Genk voor mens én dier. Dit willen ze bereiken door lokaal samenwerking te bevorderen tussen burgers, verenigingen, bedrijven en overheid.

Kristien Kempeneers

Kristien Kempeneers is momenteel gemeenteraadslid voor Groen in Genk. Beroepshalve staat ze voor de klas en geeft ze Latijn en Grieks aan de leerlingen van het middelbaar. Ze studeert ook rechten aan de Universiteit Hasselt. Naast tijd doorbrengen met de familie, houdt ze van wandelen in de Genkse natuur, lezen, schilderen en fietsen.

Kristien is sinds jaar en dag trouwe verdediger van de Genkse natuur, eerst als bestuurslid van Natuurpunt Genk, sinds meerdere jaren ook als gemeenteraadslid. Je kent haar wellicht van de strijd voor het behoud van het Essersbos. Ze pleitte ook om een bewonersdialoog op te starten rond de platanen in Waterschei. Een dialoog die nog steeds loopt.

Ook andere maatschappelijke thema's liggen haar nauw aan het hart. Zo realiseerde ze voor Genk het restorestje en ijvert ze voor het terugdringen van voedselverspilling in een stad waar armoede een aandachtspunt is. Ze is een voorvechter van het terugdringen van de milieu-impact van Genk-Zuid. Zo lag ze mee aan de basis van het E-missieplan -- het plan van Genk om de luchtverontreiniging in Genk-Zuid tegen 2020 terug te dringen tot onder het Vlaamse niveau.

Haar motto in de politiek is om stap voor stap maar daarom niet minder gedreven, steentjes in de goede richting te verleggen.