Stationsactie voor meer en beter openbaar vervoer

10 Oktober 2018

Stationsactie voor meer en beter openbaar vervoer

Meer en beter openbaar vervoer in Genk want op dit moment is er bijvoorbeeld echt een tekort aan bussen van, naar en tussen de verschillende wijken van Genk. Bij versterken van het openbaar vervoer is het belangrijk dat het past in een een algemeen mobiliteitsplan dat afgestemd is op de echte noden van de Genkenaren. Zij moeten daarom systematisch inspraak krijgen.

14 oktober kan in heel Vlaanderen een Groene zondag worden. In de laatste rechte lijn toert voorzitster Meyrem Almaci Vlaanderen rond in een elektrische bus om de laatste twijfelaars te overtuigen. Woensdagochtend houdt ze halt aan het station van Genk om mee een lans te breken voor meer en beter openbaar vervoer van en naar Genk en in de stad.

Groen-voorzitster Meyrem Almaci is ervan overtuigd. Zondag 14 oktober kan een Groene zondag worden. Nog nooit kwamen er in heel Vlaanderen zo veel groene kandidaten en lijsten op, nog nooit kunnen zo veel groene kandidaten ook effectief verkozen worden. Daarom trekt Meyrem Almaci de week voor de verkiezingen rond in haar elektrische bus om alle lokale groepen een laatste boost te geven en hen nu al te bedanken voor hun inzet.

“Elke stem telt. We gaan nog elke dag van deur tot deur mensen overtuigen, want er staat veel op het spel. 14 oktober kan een keerpunt worden voor een menselijker, eerlijker en gezonder beleid. Maar dat kan enkel als Groen sterk genoeg is. Een groene, een verkeersveilige, een betaalbare buurt, dat is een gelukkige buurt. Dat is waar mensen het liefste wonen. Dat is voor ons de inzet van 14 oktober. Ook de manier waarop Groen aan politiek doet, slaat aan. We polariseren niet, we doen aan constructieve politiek. We brengen een positief en hoopvol verhaal.”
 
Meyrem Almaci, voorzitster Groen
 
Meer en beter openbaar vervoer in Genk
Woensdagochtend houdt Meyrem Almaci halt in Genk waar ze samen met schepen en lijsttrekker Bram Peters en andere Groen+ -kandidaten actie zal voeren aan station. Daar zal ze samen met de kandidaten van Groen Genk de laatste rechte lijn richting verkiezingen van zondag 14 oktober inzetten. Meer en beter openbaar vervoer blijft een belangrijk thema voor Groen in Genk. Er zouden meer bussen naar de verschillende wijken moeten komen en ook het aanbod van de NMBS moet beter.
 
“Het is aan het stadsbestuur om harder op tafel te kloppen bij de NMBS en De lijn, en de hogere overheden. De partij van onze burgemeester zit mee in de Vlaamse regering en zou meer moeten wegen op de beslissingen en de budgetten die genomen worden rond openbaar vervoer. Op dit moment is er bijvoorbeeld echt een tekort aan bussen van, naar en tussen de verschillende wijken van Genk. Bij versterken van het openbaar vervoer is het belangrijk dat het past in een een algemeen mobiliteitsplan dat afgestemd is op de echte noden van de Genkenaren. Zij moeten daarom systematisch inspraak krijgen.
 
Kristien Kempeneers, lijsttrekker Groen Genk