Sabbas Kaïtatzis

Plaats 6

Sabbas Kaïtatzis werkt bij IN-Z als thuisbegeleider . Hij gaat bij onze oudere bewoners, bij hun thuis of in het woonzorgcentrum, helpen met hun dagelijks behoeften en verzorging, maar ook voor de sociale contacten: samen een wandeling maken, een praatje slaan, mee helpen met koken, de krant of een boek lezen, tv kijken.

Sabbas gaat ook vaak met oudere Genkenaren in een rolstoel op pad. Zo komt hij zeer vaak obstakels tegen in onze infrastructuur. Daarom wil Sabbas voor Genk betere stoepen en wegen zonder oneffenheden. Let maar eens op de manier waarop de stenen in het centrum zijn hersteld met asfalt: voor mensen met rollator of rolstoel is dat niet gemakkelijk. Sabbas komt in het verkeer ook vaak autobestuurders tegen die gehaast zijn en niet letten op de hulpbehoevende medemens. Sabbas wil ook Genkenaren sensibiliseren om hoffelijker te zijn in het verkeer.

Sabbas heeft geen auto. Om zich te verplaatsen neemt hij de bus of de fiets. Gelukkig zijn wandelen en fietsen zijn hobby’s. Sabbas woont niet ver van C-Mine in Winterslag. Te voet naar de cinema behoort daarom ook tot zijn favoriete bezigheden.